29 sep. 2011

Så har jag gjort det igen

Jag har kommit på mig själv med att ha blivit något av en samlare. Det har hittills smygit sig på mig obemärkt, men idag upptäckte jag det uppenbara. Jag har fallit.. blivit svag för........ ja just precis... gamla SKÅLAR.
De finns i så många modeller och utföranden och de är nästan gratis. De är bra att ha och vackra att duka med. Dessa tre hittade jag på en biståndsbutik i grannbyn idag och jag kunde inte låta bli. Och det var inte för att jag behöver dem och det var inte för att jag har plats för dem...  Motiveringen idag blev att det blir fint att duka med 3 skålar i samma utförande och det är praktiskt med olika storlekar! Sen att de är lite kantstötta får vi leva med, de kostade ändå bara 10 kronor för alla 3.
Sen tar de inte alltför stor plats när man kan stapla dem i varandra. Så någonstans kan jag säkert trycka in dem, hi hi ! När jag köper gamla saker tycker jag att det är roligt att få veta lite om dess historia eller skapare, men stämpeln på dessa skålar har jag inte lyckats tyda.

Kompletterande inlägg..... lite senare.....

Tänk vad jag älskar Google. Det är ett underbart verktyg för en nyfiken människa som jag! Där kan man verkligen hitta det mesta. Det är i alla fall tyska skålar som jag har köpt. De är tillverkade av V.E.B. Steingut Elsterwerda i DDR mellan 1972-1990. Så nu vet jag det också!

2 kommentarer:

 1. Ha ha precis så skulle jag också tänka om jag hittar något jag vill ha! Det är så roligt när man hittar något man vill ha som inte är dyrt om man måste bara köpa det! Gubben min fattar inte alltid detta, fniss.
  Ha en go kväll. Kram kram

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Fina skålar förstår att man lätt kan bli samlare på sånna.
  Har precis upptäckt att jag tydligen precis som du tydligen ocksåsamlar. Jag vet inte hur det har gått till, men nu har jag en nätt liten samling av små mjölkkannor att ta fram till kaffet..
  Så kan det gå.
  Ha en bra fredag.
  Kram Anna

  SvaraRadera