11 dec. 2011

Bana väg för herren

Johannes Döparen, målning av Guido Reni.
Som ni vet har vi idag tänt det tredje ljuset i adventsljusstaken. Tredje advent kan infalla mellan 11-17 december, så tidigare än vi är i år kan vi inte vara! 

Den här dagen är särskilt ägnad Johannes döparen, visste ni det? För mig var det något som jag precis fick lära mig. Julen är ju en kristen högtid och jag gillar verkligen julen. Men jag ser mig inte som kristen, trots att jag är medlem i svenska kyrkan, döpt och konfirmerad, 

Jag gillar julen just för att det en mysig tradition, umgås med familjen, svulla en massa mat och godis med "gott" samvete och få skämma bort nära och kära med små gåvor. Idag hade jag premiär här hemma, för julmusik. Det blev några gamla klassiker och några nya i ett försök att komma i den rätta julstämningen. Jag julpyntade lite mer och kikade på de fåtal tomtar jag har i min ägo. De ska få komma fram nästa helg samtidigt som julgranen. Avslutade kvällen med familjen framför tv:n med glögg och pepparkakar. Har varit en ganska mysig tredje advent trots att den rätta känslan inte ville infinna sig.


6 kommentarer:

 1. HEj vännen, jag älskar julen för dess ledighet och tid att umgås i lugn och ro:)
  Och julmusik försöker vi med här hemma också. Måste få lite stämning, hihi
  Kramkram<3nettan

  SvaraRadera
 2. Älskar julen av en mängd olika anledningar. En av dem är gemenskapen och lugnet som har en tendens att infinna sig under julhelgen. Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också julen. Mest på grund av tiden med familjen. Vi brukar spela spel och grejja mer tillsammans under julen än vi gör annars.

  Julmusik ja, jag har inte hittat någon bra skiva i år och är trött på de gamla. Måste ut och leta i butikerna tror jag.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om att julen är viktigast för att man får tid att umgås och njuta tillsammans med familjen. Lite lugnare nu än på sommar semestern. Hur har ni det med snö? Här är fortfarande vitt men nu regnar det så vi får väll se om det blir ngt kvar. Lättare känna julstämning när det är snö.
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. SÅ mysigt du har gjort! Snön kom ju igen över natten och jag hoppas det ska få ligga kvar. Tyvärr ser väderleksrapporterna inte allt för lovande ut.

  Skönt att vara klar med julklapparna. Trots att jag inte har så många så har jag några små att ombesörja. Det är roligt att ge något litet när man firar tillsammans...och då satsa lite mer på inslagningen i fina papper och band. Precis som du skriver så är julen en hörlig högtid för att vara tillsammans, äta gott och framför allt umgås. VI försöker alltis att spela sällskapsspel och mysa med bra filmer, trevliga utomhusaktiviteter (när vädret är ok) och laga maten tillsammans.

  Vi får hålla tummarna för att det blir en vit jul ute!

  Stora kramar,
  Yllet

  SvaraRadera
 6. Tror jag skippar tomtarna i år. Men jag ska torka lite apelsinskivor och lägga fram som pynt. Doftar alltid så gott när man torkar dem i ugnen.

  SvaraRadera