1 dec. 2011

Julgran

När tar ni in er julgran? Förr om åren, ända sedan barnsben har det hos oss varit en tradition att ta in julgranen kvällen före julafton. 

I år funderar jag på att ta in den till fjärde advent, nästan en vecka före. Detta är dels för att jag anser att julstämningen behövs mer före julen än efter. 

Sen är nästa fundering vart vi ska ha julgranen. Det ställe vi tillbringar mest tid tillsammans är i köket. Där hade vi julgranen ifjol. Men samtidigt är det mysigt att ha den i tv-rummet och där hade vi den året innan..
Tv-rummet går i vitt, grått, silver och rött och det lutar åt att julgranen kommer att få samma färger. 
Alltså på dekorationen ;)

Så jag tror att den kommer att hamna där uppe i år. Kanske kan köra vartannat år. Men jag hoppas på jag bara behöver fira två jular till i det här huset :D Sen vill jag göra det på vår nya adress!

6 kommentarer:

 1. Det var precis likadant när jag var barn. Den 23:e var det som gällde och då skulle granen pyntas. Men jag känner som du, julen är nästan mysigast innan och det är då man vill skapa stämning. Jag röstar på julgranen i TV-rummet. Så fint ni har det i rött, silver och vitt.
  Ha en fortsatt bra dag!
  Kram Ann-Sofie

  SvaraRadera
 2. Den 23 här också, när jag var liten.
  Men vi brukar ta in gran lite tidigare nu för tiden. Någon vecka innan. Som du säger behövs julstämningen innan och inte efter ju =)

  Blir fint med granen i tv-rummet.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tänker precis som du att den nog kommer in lite tidigare i år. Vi åker bort över jul och då kan det vara skönt att få njuta lite innan...
  Härligt att få drömma om det nya huset. Var tvungen att gå in och läsa om husbygget. Finns det någon bild eller ritning på det nya?
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 4. Visst blir man nostalgisk??
  Man vill gärna göra som man är uppvuxen med...
  Fast vi har ju tänjt lite på detta då Sambon inte är SÅÅ mycket för "så har vi alltid gjort".
  Utegranen lyser fortfarande med sin frånvaro. Kanske till veckan om jag har tur...som sagt...så är det ALLTID här :)

  Blir nog jättemysigt med en gran i TV.rummet.
  Där kommer våran oxå stå...23:e in och ut säkert den 27:e.
  har man 3 katter, 2 hundar och 2 små klåfingriga hjärtan, så har man :)

  Kramen på sig!

  SvaraRadera
 5. När jag var liten tog vi också in granen dagen före julafton och pyntade den på kvällen. Det var en tradition som hölls stenhårt på :-).

  Nu tar jag ofta in granen några veckor före jul. Jag tycker att veckorna före jul är mysigast, jag vill börja pynta i tid så jag riktigt kan njuta av allt. Lagom till nyår brukar jag vara less riktigt less på allt julpynt, då vill jag i stället plocka bort :-).

  Det ser jättemysigt ut i tv-rummet, jag tycker att ni ska ha granen där! :-)

  Många kramar
  Bitte

  SvaraRadera
 6. Även hos oss har det traditionellt varit kvällen innan...men i år så blir det nog lite tidigare om jag får välja. Vi komemr ju inte att bo hemma och kunna bestämma själva.

  EN idé jag ju vara att ta in två granar...eller som min far brukat göra. Granen i köket och en tall i TV-rummet. Tallar kan faktiskt bli riktigt fina!

  JAg ser fram emot att få se er gran ;-)

  Kram och god natt,
  Yllet

  SvaraRadera