29 aug. 2011

Förvandlingens tid har kommit

Efter att en lång tid gått och tittat, sneglat, suckat, pustat för att sedan ignorera och förtränga hur fruktansvärt ful och missanpassad vår lilla köpmannadisk har varit i vårt kök kom orken och tanken att slänga på den lite färg. Efter att ha funderat och blivit inspirerad av andras fina hem och idéer tog jag i fredags slutligen tag i saken och handlade hem lite färg!!Väggen ovanför har sedan länge gapat tom och jag bestämde mig för att ta en tur i min privata fyndbod, dvs mamma och pappas förrådsutrymmen, för att se om jag kunde hitta något som passade! Min pappa är en samlare som gillar gamla saker och auktioner och har stora utrymmen fyllda med gamla möbler, trälådor och andra diverse saker. Alltid kan man hitta nått nytt och roligt att ta med sig hem. Den här gången blev det;


Sen var det bara att sätta igång med målningen...  å lite slipning....


Och finally... ikväll kom det slutgiltiga resultatet !!!


Nu fattas det bara knoppar till skåpet, hade tänkt mig vita i porslin. Kanske nått sånt här;
Sen gäller det att hitta nått som passar att dekorera tallrikshyllan med! Men det är bara roligt!! Snart blir det nog dags för nästa projekt.. har fått upp glöden nu :-D

8 kommentarer:

 1. Svar: Vi bygger nog själva men min pappa har en byggnadsfirma så han hjälper oss mycket på sin fritid, så på det sättet har vi haft tur :) Vi hoppas hinna in till Julen men det är lite öppet ennu! Hur ser era planer ut och bygger ni själva? Vad snygg disken blev, det är himla kul att pyssla. Men för mig tror jag alltid det skall bli snyggare än vad det slutligen blir!

  SvaraRadera
 2. Se det från den ljusa sidan, då har du god tid på dig att planera, pyssla och vänta på flytten istället för att stressa och försöka hinna få tiden att räcka till allt! :)

  SvaraRadera
 3. Hälö!

  Men det blev ju en viss skillnad...ganska mycket!
  Kanon! Å en privat "hitta-vad-som-helst" låter ju som rena guldgruvan!

  Spännande att se glödflödet nästa!
  Kram på re!

  SvaraRadera
 4. Häääj!
  Jo det har vi. Både av det vi har hemma i butiken och sen beställningsvara.
  Kan fota lite å skicka över dom ikväll!
  Kram sålänge!

  SvaraRadera
 5. Kanon fin blev din skänk. Har gjort något liknande med min och satt porslinknoppar på, jag blev helnöjd med den! Det är så kul att fixa och dona lite, gärna med det man redan har.
  Hoppas att du har en go dag!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så fin, vilken skillnad!!! Du visar väl när den är HELT färdig också???

  Kram!
  -Pia-

  SvaraRadera
 7. Vilken skillnad! Det blir ju jättefint det där och sen pricken över i:et blir knopparna!!
  Kram!

  SvaraRadera