4 okt. 2011

Kanelbullens dag

Som ni kanske vet är det kanelbullens dag idag. Kanelbullen firar vi den 4 oktober varje år sedan 1999. Dagen instiftades av Hembakningsrådet, för att fira deras fyrtioårsjubileum. Syftet var att hylla hembakartraditionen genom att lyfta fram ett traditionellt och älskat bakverk. Och att skapa en tradition som alla kan delta i. 

Så nu fick ni lite bakgrundsinformation om varför vi får svulla kanelbullar idag med gott samvete, hihi

PS. Det är INTE jag som har bakat, bilden är stulen :/


Jag tänkte även passa på att tipsa er om jätte bra saker man kan göra med alla bullar som man inte orkar äta upp idag. Tipsen kommer ifrån bloggen Bakverk och fikastunder.


Efterrättstoast: Skär en kanelbulle i ca 1,5 cm tjocka skivor och rosta dem i brödrosten. Låt svalna lite och servera med en klick grädde och sylt.

Skorpor utav bullar: Skär bullar i 1 cm tjocka skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och torka dem i ugnen på 150 gr i 20-30 min. Förvara i en lufttät burk!

Om du kikar in på hennes blogg får de även se  fina bilder till tipsen!! Jag har själv inte provat ännu, men det låter smarrigt.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar