14 nov. 2011

Titel?

Det är klart att man inte måste kategorisera allt. Inlägget igår gjordes med lätt ironi med tanke på hur samhället ser ut idag. Idéen väcktes utifrån att en vän som har arbetat inom sin bransch (på samma arbetsplats) i många år helt plötsligt inte har rätt kompetens. Är det så att saker, ting och människor måste ha (rätt) titel för att räknas, var frågan jag ställde mig? Jag vet vad jag tycker, men vad säger samhället?

Jag har många titlar. Jag är mamma, sambo, fästmö, dotter, faster, moster, syster, kusin, syskonbarn, matte, socionom, föreståndare, vän, kollega och så mycket mer. Jag vet mycket väl vem jag är och det är så skönt.

Men det slog mig att jag inte hade något namn på mitt tycke och smak. Jag gillar inte bara EN stil av inredning, kläder eller musik. Men det betyder inte att jag inte räknas! Det behöver inte heller betyda att jag klär mig sämre än någon annan eller inte har ett fint hem. Allt ligger i betraktarens ögon.

Oavsett så är det faktiskt ändå skönt att kunna sätta namn på saker och ting. Och nu har jag med lite hjälp kommit fram till ett bra namn på min inredningsstil.


"HEMTREVLIGT"


tack söta ni ♥ ♥ 


.....och ni är välkomna hit på en kopp kaffe och om ni inte dricker denna livselixir blir ni bjuden på detta istället;

Ett måste i te sortimentet om man bor på Sörgården som vi gör!8 kommentarer:

 1. Så fint skrivet! Hade gärna tittat förbi dig på en kopp :) Kram, Marthina

  SvaraRadera
 2. Coolt inlägg!
  Hemtrevligt är ett bra ord på en inredningsstil. Min stil är så blandad att jag inte vet vad jag skall kalla den. Tror jag går på "hemtrevligt" jag också =).

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, jag gillar så många stilar att jag ibland önskar att jag bara hade en - för det skulle vara så mycket enklare ;) Men visst är det härligt att man kan kombinera och ha en alldeles egen personlig stil. Hemtrevligt tycker jag låter underbart :)
  Så generöst av dig att bjuda in - jag kommer om jag har vägarna förbi ;)
  Kram Ann-Sofie

  SvaraRadera
 4. Oj, vad jag känner igen mig! Redan i ungdomsdagarna funderade jag på det här med stil och namn på det! Kände mig lite dum som inte hade en specifik stil som jag höll mig till och kan ibland fortfarande känna så - fast oftast bryr jag mig inte!

  Ditt namn på din stil, HEMTREVLIGT, är bara så bra! Kan tänkas att jag knycker det lite ;-)

  Synd att du bor så långt bort - hade varit trevligt med en kopp!

  Kramen från Zuzza i Skåne!

  SvaraRadera
 5. Helt rätt! Hemtrevligt.... är väl det man vill ha det? Kramar Kicki

  SvaraRadera
 6. Jag känner igen mig i det, gillar också många stilar, skulle nog kunna byta stil varje vecka eller månad om det inte handlade om plånboken :)) Jag försöker att inreda med en stil som inte är alltför modern, vill att det ska harmoniera till viss del med huset som är gammalt, men framför allt vill jag att det jag köper ska stå sig över tid och inte kännas urtrist efter någon månad!

  Stööörsta kraaaaaaaamen aka

  SvaraRadera
 7. Oj det var många jag. Jag är syster, dotter, sambo, IT-nörd, kusin, moster o kollega. Känns inte som så många?

  SvaraRadera
 8. Härligt! Hemtrevligt är verkligen en bra etikett!

  Värre för din vän som helt plötsligt inte platsar längre...något jag tycker låter väldigt konstigt. Det är väl enhelt annan sak om man nyanställer att man behöver en viss kompetens då.

  Jag har varit på resande fot och inte kunnat surfa på några dagar. Ganska skönt faktiskt att vara lite off ett tag. Men oj så mycket härliga inlägg jag missat :-).

  Stora kramar,
  Yllet

  SvaraRadera